Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här är en som fick klappa...

Den första gång jag såg dig
en sommardag i bersån det var
på eftermidda´n då brevet skrivits klart
ett frimärke i handen jag har
då landar just du på mitt bord
en vacker fjäril, med frimärket klappar jag dig
med den taggade kanten smeker jag dig, OK!
Du sitter kvar, jag andas ej
jag blir stum utan ord
en stund så kärleksfull
men du flög upp och försvann
och jag tänkte
jag har klappat Ett Gull.

Jag tittar långt efter dig
men du syns ej mer till
då kommer du igen och
sätter dig ännu närmre mig
och jag klappar dig på nytt
på vingarna på ryggen så nätt
nu är jag ju van det går så lätt
och jag blundar, är det sant
att här sitter jag så elegant
och smeker en fjäril som sitter still
och kvar även när min hand
som skugga över den far
så lyfter du, flyger runt om mig
i stor sväng, det känns som ett tack och hej!








Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-06-16 19:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härlig text Ewa - Britt. Vilken fin upplevelse!


2013-06-17

  Irene Åberg
Bästa Ewa-Britt Naturens*Under*
Lovely*Butterfly*
Stay with me*
Dont fly away*
Kram*I.Åberg
2013-06-17

  Lars Hedlin
TAck för en mycket fin dikt! ;)
2013-06-17

  lodjuret/seglare VIP
En härlig sommardikt, som efter regnet, då solen spricker fram ur molnen.
2013-06-16

    ej medlem längre
Så fint det var att läsa, alldeles som att fjärilen tyckte om att du klappade den.
2013-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt