Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

orden och smärtan


söker orden
som förlöser
men finner muren
som skiljer orden
från smärtan

som en sfinx
står hon där
bländad
av sin egen
ogenomtränglighet
fullkomlig
stum
sluten i sig själv
invecklad i stenarnas
lagda mönster
av gåtfullhet

hur långt leder jag
vilken riktning väljer du
när ögat skådar oändlighet
åt alla håll
vågar du välja
orkar du återvända
hittar du tillbaka
till ursprungsplatsen

dit stigen ledde dig
efter att alla orden
blivit uttömda

söker orden
som förlöser
men finner muren
som skiljer orden
från smärtan

att förlusten av smärta
är en ännu större smärta




Fri vers (Fri form) av Emme Anuelle
Läst 168 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-06-17 13:22



Bookmark and Share


  Rochester
Kanske formellt inte i nivå med en del annat du skriver, men en intressant version av på ett slitet ämne. Att det finns en mur mellan smärtan och orden skulle ju kunna uppfattas som skönt, men här tycks det alltså vara just denna mur som orsakar smärtan. Hönan och ägget etc.
2013-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Emme Anuelle
Emme Anuelle