Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tänker så det knakar

Jag tänker så det knakar
i hjärnan det sprakar
Tänker på tiden då jag lekte
när ungdomens själ mig omsvepte
Lyckligt omedvetande om vad som komma skulle
troende att ”Herre på täppan” var en lek på en kulle

Ta dig tid att tänka, om du i livet får makt
för då blir tanken, en kraftkälla, av stora mått
Låt orden bli den eviga ungdomens kraftkälla
till något stort, inte en djävulens fälla
Tänk på de längst ner på stegen och gör gott
så slipper du, se reprisen i dödsögonblicket, av dina brott

Ta dig tid att läsa och försöka förstå
böcker är en källa till visdom oavsett om sanningen är rå
Då kan du få intellektet, att hindra att orättvisa, åter begås
och som en efter sanningen, sökande rättvisans tjänare framstå
Då klarar du av egoismens klagomål
som idag rinner ut som en enorm vårflod

Ta dig tid att bedja, även om du påstår dig icke tro
bönen är den största kraften på jorden, som inte framkallar mer oro
Ta dig tid att älska och förvandla jorden till en bättre jord
kärleken är en gåva från ovan, behandla därför, med godhet dina ord
Ta dig tid för dina vänner och blir du älskad visa tacksamhetens lampa
vänskapen är en väg till lycka, på den vägen ska du smyga, undvika att stampa

Ta dig tid att skratta utan mystik
då glimrar din själ som vacker musik
Ta dig tid att ge och se glädjen i det
livet är för kort för att ödslas bort på själviskhet
Sjung trasten glada sång med läkande kraft
ta dig tid att vara människa, men behåll huvudet på skaft

Det är därför du här
för att göra allt det där
Om inte, är vi bara djur
och borde sitta inlåsta i en bur
För att inte skada våra medmänniskor och vår värld
och göra luften livet omtanken världen till en kuslig sfär




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-17 17:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det var mycket fina råd du skrivit här.
2013-06-17
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP