Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om tornseglare; Apus apus


tornseglare,

har inte sett en svala

på åratal


common swift,

haven´t seen a swallow

in ages


*****************


så lätta att blanda ihop
eller önska att de var
svalor, trots att de
också är kära
sommartecken med sitt
skriande flyktläte
och fenomenala flygkonster;

svalor flaxar mer med
vingar, segelflyger mindre -
när svalor vilar, sitter de
på upphöjda ställen; det
gör aldrig tornseglare: de
till och med kan sova i
flykten och vilar endast
i boet;

tornseglaren känns igen
på den korta, kluvna stjärten,
de långa, smala vingarna och
sitt sommarkvällengenomträngande
skriande under våra ljusaste
varmaste sommarmånader
innan den återvänder till
Afrika




Prosa av Tarantaran
Läst 314 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-06-18 20:49



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Tack för ett bättre vetande ;.)
/kram
2013-06-20

  Lars Hedlin
Vackert får vi se deras prakt för en liten stund!
2013-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran