Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÖJ ER RÖST SVENSKA FOLK!

Partierna går snart till val
hurudan blir deras taktik
Arg, intressant eller bara sval
blir det något om poletik...

Eller blir den mera som sist
allt det som utlovas bli gjort
det ramlar bara av sin kvist
för det har ju lovats för stort!

Äldre, skola, vård lovas stöd
så klart igen, med stor hög röst
men det sägs utan någon glöd
det ger ingen peng eller tröst...

Det verkar som om riksdagsmän
lever på ett annat ställe
inte vet eller har på känn
hur det går för Stina och Pelle.

Hos folket gäller det, dra in...
hos folket gäller det, spar in..
hos riksda´n gäller det, fyll på
sig själv då, de har ju egen å...

Den ån från svenska folket går
skatten, som vi belatar in
hur 17 kan det så då bli
att er levnadsstandard
den höjs men aldrig vår...














Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-06-22 21:25



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Svårighet idag att välja rätt lag...
2013-06-24

  lodjuret/seglare VIP
Det blir nog som vanligt, de redan svaga grupperna får betala och de redan rika blir allt mer rika. Dessvärre. Det är dock den sortens politik som skitit sig i Grekland, Italien, Spanien och så vidare.
2013-06-23

  © anakreon VIP
Blockpolitiken har mördat ideologierna!
Nobody wins.
Calle
2013-06-22

    ej medlem längre
Politikerna tänker bara på sin egen välgång.
2013-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt