Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 22 maj: Kungar för en dag (gav upphov till denna dikt) Var faktiskt inte mening att härma Magnus Uggla utan det var artikelns namn som gjorde de två första raderna, sen tänkte jag på Uggla,så det är faktiskt inte som ni tror, eller tro vad


Jag är kung kung kung på gatan

Jag är kung kung kung på gatan
jag bränner bilar snabbt som satan
Det är mitt sätt att tala
det är mitt sätt att gala
Att vara tuppen på gatan
för jag är kung kung kung på gatan

Och tänder polisen en gnista
kommer de upp på min lista
Då hjälper inga poliser
de är för mig noviser
De vet inget om gatan
för de är fega som satan

Vi har usla bostäder
inte råd med nya kläder
Vi får Inga jobb
av Erik snobb
Bara mer skit
från en till dum plit

Vi diskrimineras
och trakasseras
Av ministrar
och ledarskribenter
Säger vi får skylla oss själva
sluta att barnsligt gnälla

Jag svarar på mitt vis
kom hit med era bevis
Så ska era ökade klyftor som är toppen
bli ett slag på er i knoppen
Så ni stänger era käftar
och inte kommer här och skränar

För jag är kung kung kung på gatan
och hatar er som satan
Och när ni kommer hit och bråkar
så är det på mig ni råkar
För jag är kung kung kung på gatan
så ni får springa snabbt som satan

För när ni kommer hit
gör jag er till skit
Om så för en enda dag
blir det min bästa dag
När ni får en sten
på ert jävla ben

Hoppas det gör ont
ni förtjänar sånt
Det ni gör mot oss
är att ni slåss
Med er snobbiga nos
rånar ni oss

Allting försvinner
allting bort rinner
När ni bara tar och tar
skiljer oss från lagens val
Ger oss inget val
gatan är vårt svar

För jag är kung kung kung på gatan
och hatar er som satan
Era blåskjortor är så fula
kommer ni hit ska ni bli blåa och gula
Ni ministrar och plitar drar i era snören
men här blir det spö upptryckt i röven




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-06-23 22:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Oj, så bra skrivet
2013-06-23
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP