Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det var länge sedan jag kunde ens komma in på denna sida. Det känns som att hitta ett gammalt dammigt fotoalbum på bokhyllan som varit bortglömd i flera årtionden. Men istället för att bara bläddra i det vill jag fortsätta lägga in nya bilder. Så jag hopp


En regnbåge skapad på olika synteser.


Människor som kommer och går.
Familj, släkt, vänner, bekanta, älskade samt hatade.
Alla har var och en bildat någon form av syntes till mig.
En syntes av olika färger som gör mig till en skarp regnbåge.
Utan alla dessa levande individer skulle jag inte vara den jag är nu.

Även om de bara existerar i en klar dröm.
Eller om vi bara skymtar varandra i ögonen för en kort sekund.
Så länge de lämnar ett tillräckligt starkt avtryck.
Har de färgat min regnbåge med ytterliggare en ny färg.

En del människor målar min regnbåge med starkare färger.
En del färger kanske bara skiner starkt för en kort stund.
Men alla färger är permanenta och ger historian om mitt liv.

Mitt liv är inte färdigmålat.
Det finns många färger till som ska målas dit.
Jag tror aldrig det kommer bli helt färdigt, även om jag är nöjd över hur det ser ut.
Men jag hoppas att den aldrig kommer dö ut när jag inte tillhör denna värld längre.

Likaså att andra individer.
Vare sig de är viktiga.
Eller blotta minnen för ögonblicket.

Hoppas jag att jag fått lämna en färg på deras regnbågar.
Att även jag gjort något för dem som de gjort för mig.
Att även jag råkat lämna ett avtryck på någon som jag inte känner.
Eller ännu mindre tänkt på dess existens ens.

Jag undrar vilken färg varje individ bär på.
Om jag fick bestämma, skulle jag nog vilja vara turkos.

Vilken färg skulle du vara?




Fri vers (Fri form) av Rariel
Läst 287 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-24 20:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rariel
Rariel