Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspiration Kalevala i någon mån


än ofödda ord ( choka )



i födelselsmärtor

väntar på egna ord,

sjunger sålänge

med lånade texter blott;


gömt mig, skrämts till flykt

sökt, grävt efter bokstäver;

förgäves letat,


allt spolats lent av vågor

slitits bort av vind,

snäckor och stenar minner

tysta ordlösa,

stumma spår av det sagda


får ej krysta än,

vill så gärna föda nu!


...nynnar vaggvisa

om havandeskap med bär:

lingon - ta blåbär

om du föredrar ögon;

bokstavsbarn blir fött

försvinner, hittas i kärr;

som man letat där!

hör barnet: först döms till nöd

men döps till kung av

Karelen; hittar sin sång!

leve kungens ord!!


morgonens kind rör vid natthud,

födelsen närmre,

slipper sjunka i kärrsång;

vilar till krafter,

tänker på ordens namn, de

nyas odöpta framtid





Bunden vers (Annat versmått) av Tarantaran
Läst 245 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-06-27 12:44



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Föd på du! dina innersta ord nu...
2013-06-28

  Marianne Räf
Så underbart sensibelt vackert!
Är det dina ord? Tröstar/tröstas;-
Att sitta mången skön kväll än
i väntan på ljuva nätter, - känna
sanningen i orden då han säger
att det är dig han vill ha! Kram, MR
Om han ändå sviker, gå till mig!
Och, förtälj mej if something went
awfully wrong? It´s none of our
business! Miss you! Bye for now, ;)
2013-06-27

  ResenärGenomLivet VIP
Vissa ord ploppar fram lätt som ingenting medan andra måste mogna...tycker om dina ord...
2013-06-27

  Lars Hedlin
Mycket mycket bra skaldat!
2013-06-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ord som allt annat
värka fram, till det
behövs kraft minsann
och lyckas man,
man prisas och visas
med att texter av en
lyfts upp och leasas...
Texten fylld med hopp
och tro och glöd röd...


2013-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran