Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I samtal blir tyvärr meningar så lätt bokstavtolkade. Man ser inte att vi kanske menar samma sak, utan dialogen bryts utan social eftertanke.....


Det gemensamma målet...eller?

Varför blir ordets mening så banalt tolkat?

Varför blir bokstavstolkning så lätt ett irriterat svar?

Varför kan man inte se gemensamma mål i olika spår?

Varför måste ett rakt uttryck bli så fel tolkat?

Varför är inte samma mål det viktigaste fokuset?

Varför kan ett ord fälla och stjälpa en kommunikation?

Varför bemödar man sig inte att se bakom orden?

Varför begravs en dialog hellre än att förstå?

Varför måste alla säga samma ord?

Varför ser vi inte/känner inte signaler mot samma mål?

Är vi så olika att vi inte vill bemöda oss att lyssna klart.......

......eller är jag så stark, men du så svag i min bild...?




Fri vers (Fri form) av Ole Sunnerfjell
Läst 294 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-06-27 11:23



Bookmark and Share


  Angel of love
Ibland känns det som en omöjlighet, nått man måste jobba på!
Underbar text!
2013-06-29

  Magica VIP
Mycket tänkvärd text och frågor!
Jag tror att missförstånd och kommunikationsproblem av olika slag beror på att man har olika erfarenheter sedan innan i livet, det kan vara mycket tidigt i barndomen och inverka undermedvetet.
2013-06-27

  ResenärGenomLivet VIP
O, så viktigt...att försöka lära sej varandras "språk"...men man måste verkligen vilja det också...
2013-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Ole Sunnerfjell
Ole Sunnerfjell