Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fartblinda politiker

Inbördes beundran är nutida politikers sätt
att i egoismens namn glömma de fattigas rätt
De sorterar i sparivern enkelt bort de mest utsatta
för att nya insättningar på sina bonuskort åter salta

Tynger utan själsliga problem ner de fattigas skuldror
plundrar och stänger dörren för dem, låter de stå utanför och huttra
Gör politikerna något fel, blir de belönade och sparkade snett uppåt
för den som hastigt oskyldigt insjuknar i cancer, blir det en annan grannlåt




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-02 23:23



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så sant.
2013-07-09
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP