Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Finns vi


mänsklig ironi



Conny Gustafsson

den 23 juni

.




just nu sitter jag och funderar på att mäniskan har uppfunnit tiden och allt som innefattar den vi kan gå tillbaka i tiden och vända upp och ner på stenar och berg och hitta fossiler i från begynnelsen och skelett och namnge dom vi kan räkna ut storlek och tyngd på dom vi har skådat hela solsystemet och namngivit det och alla planeter kända runt om i vår värd vi har dammsugit havets botten och namngivit det mesta runt och i och vi har namngivit allt nästan på jorden ända ner till mikroorganiskt liv och bakterier vi har analyserat olika gudar och förklarat dess tro och dess budskap och levnadsförhållanden vi söker vårat ursprung i rymden och ett livs tecken i en värd som enligt mej för länge sedan gick förlorad i big-bang och jorden kom i sin bana och fick sol och syre och börja leva vi har räknat ut allt vi anser oss vara den intelligentaste rasen på jorden vi kan analysera allt och bevisa saker och antaganden vi är den överlägsna rasen på jorden marken luften havet universum är detta ett skämt av Gudarnas Gud ? vi förorenar syret vattnet vår egen mat vi utrotar allt vi utrotar oss skälva och gör duma saker för egen vinning utan tanke för framtidens barn och om vi är den överlägsna rasen och vi är så smarta och har räknat ut allt men hur har vi räknat ut allt när vi inte ens vet hur vår egen hjärna fungerar vi har bara byggt upp en illusion som kommer bli samma besvikelse jag kände när jag växte upp och fatta att pojken med guld byxorna inte var på rickigt men det är väl vad man tror på som är det viktiga för jag skulle ju bli mer trovärdig om jag sa att jag hade ett samtal med gud i natt en vad jag skulle bli trodd på om jag sa att jag hade varit på krogen med kalle Anka och långben eller ?




Fri vers av den nakna poeten
Läst 222 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-07-03 08:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

den nakna poeten
den nakna poeten