Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krogen

Ett trångt och svettigt ölhak
vimlande glada människor
Rörelsen är konstant

Bilderna varierar i tempo,
hakar upp sig, snabbspolas, upprepas
bildar ett blurrigt hopklipp

de sitter tillsammans vid ett bord,
samtalar och dricker.

Vid några tillfällen rör hon sig i lokalen
besöker damernas,
beställer vin i baren,
möter en bekant.

Enstaka snabba klipp av eld.

Vid flera tillfällen är hon i armarna på en man.
hans ansikte är alltid svårt att urskilja.

På gatan utanför
Klar och kylig sensommarnatt
Musiken

Perspektiv från sängens fotände
Han knullar henne bakifrån.
Hans stön.
Hans stora händer.
Hennes kropp.
Hennes bröstkorg.
Andas.
Hennes kropp i profil
medan han fortsätter att knulla henne.
Liksom en teveskärm
som drabbats av signalstörningar
kroppen deformeras och transformeras
genom en trasig bildsekvensserie
av nakna kvinnokroppar.

Hon står naken lutad över handfatet och ser sig i spegeln.

Perspektiv ovanifrån
De ligger bredvid varandra under täcket.
Han sover på sidan.
Hon ligger vaken och tittar i taket,
vänder huvudet och ser på honom.
Perspektiv ovanifrån
Lägger sig på rygg. Sluter ögonen.




Fri vers (Fri form) av Maja Wijk
Läst 471 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-04 15:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maja Wijk
Maja Wijk