Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en anemon blir blekt

en anemon med bruten skälk ska
just amputeras

snittytan svarar genast med
återvunnen törst

sväljer och blir blek

klunkar klorin
och blir blekt

spända fjädrar mellan
leder och knogar

slipade spetsar mot
vardera sida midja

träng in
mellan organen
fläta samman under
diafragma

för ut
muskeln ur kroppen
in

under kallvatten
ånga dunstar ur köttet
köttet blir blekt




Fri vers (Fri form) av Maja Wijk
Läst 368 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-03-21 23:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maja Wijk
Maja Wijk