Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

svensken är frisk ?






Svensken
den arme saten
lever längre och längre

klamrar sig fast
vid sin plikttrogna, medicinfyllda kropp

håller mer reda på de färgglada pillren
än på det sköna som finns att pilla på

har mera kärt proteser, styltor och döda släktingar
än den vackra mossan som växer runt munnen

den vackra mossan som växer runt munnen
som innehåller drömmar av allt som velat leva

och uppenbarligen ännu frodas i bittra hallucinationer
som mossa runt munnen...om man ids hallucinera

med snus, kaffe, kyssar och brännvin i
stunder av längtande kåthet, tjofadderittan och hallonsylt

på dödsbädden kommer den dödande ångern så
fan i helvete satan, om jag ändå hade levt ändå




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-07-05 12:34



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Smultronbergen har fångat min uppfattning rätt...sotsvart ! Tack för det !
2013-07-05

    Jane S VIP
Är inte svensken bara så inihelvete ängslig och rädd? För att vara sjuk, fel, gammal, för mycket, för lite...orkar inte rada upp allt.
2013-07-05

  Anita Westin
Förstår din poäng! Den här texten kan gott framföras,på en poetry slam! Det jag invänder emot är att du hakar dig fast i mossan runt munnen. Den skulle må bra av att inte breda ut sig fullt då mycket! Det blir ju det enda man kommer ihåg då, vilket kanske inte var din avsikt?
2013-07-05

  smultronbergen VIP
Vad tycker du som titel
sedan ? Narcissismen tomheten
ökar ju som bekant i samhället
frisk ? I vilken tid var svensken
människan frisk ?

din text är sotsvart, hur har vi det
med kärleken idag ?!

brinner ännu lågan ?
2013-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP