Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Haibun och haiku

Vi har en skata, som tror att han bor här. Han går in genom altandörren och sedan ut i köket för att kolla om det finns något ätbart. Nyss var han här och pillade upp en plastförpackad sockerkaka, som låg på köksbänken. Han aspirerade på flugsnapparens ungar, men mamma flugsnappare var listig. När ungarna var flygfärdiga släppte hon ut dem mitt i natten. Då sov skatan.


ungarna flög ut
på nattlig premiärtur
fågelmammans list




Bunden vers (Haiku) av Gerd Vading
Läst 892 gånger och applåderad av 22 personer
Utvald text
Publicerad 2013-07-05 22:34



Bookmark and Share


  Connie
Helt underbart beskrivet, tack! Vi har haft en blåmes som bott under fönsterblecket i en liten håla där. Och i år har talgoxen byggt sitt bo bakom en tegelsten vid garaget! Så roligt att följa dem. Lyckades få en bild på blåmesen då den var på väg in under fönsterblecket. Den och mycket annat ligger i min utställning här på poeter. Hjärtligt välkommen dit om du har vägarna förbi!
2013-07-15

    ej medlem längre
skickligt, såklart
2013-07-12

    Dan Myrbeck
Trevlig läsning!
VÄLKOMMEN till poeter.se!
2013-07-10

  Iréne S Räisänen VIP
Härliga bilder du målar upp i mitt huvud.
2013-07-08

  Anita Westin
Underbart! Mera!
2013-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Gerd Vading
Gerd Vading