Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
myran pratar och kunde ej bestämma; blev två varianter på ett stort ämne; Eftikhismenos " med tur "; myrmígki myra


myran Sisyfos ( choka )

andra myror har

döpt mig till Sisyfos

dock är jag myra

orkar blott hålla emot

ej rulla uppåt,

som det var meningen;

och, det känns rätt så

meningslöst att stå också -

ingenting händer,

utom i huvudet då;

Sisyfos - delen

av mig vill upp och slita,

förgäves - nästan

lyckas få den ända upp,

myrdelen av mig

skall rulla upp den bara -

myror är kända

för att klara uppgifter;

Sisyfos leder

tankar åt fel håll, tror jag!

bättre få heta

någonting som lyckas - som:

Turmedallting Myrmígki


************************


andra myror har

döpt mig till Sisyfos för

jag ger ej upp så

lätt med mina arbeten

men nu vet jag ej

om " nomen est omen "

och denna kula

aldrig kommer komma upp,

då har jag fel namn

och får kanske döpas om,

få ett lyckonamn

som myran " Tursam ",

på grekiska om de vill:

" Eftikhismenos " -

då kanske det blir svårt att

misslyckas få kulor upp!












Bunden vers (Annat versmått) av Tarantaran
Läst 236 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-13 22:12



Bookmark and Share


  anits VIP
Fint om myrorna och deras arbete
2013-07-24

  Lars Hedlin
Åter igen en fin text om myronas bestyr
2013-07-15

  TrollTörnTrappan VIP
Kul hur det rullar på i huvudet i alla fall...! ...i brist på benbaserad tur varken uppåt eller neråt...
2013-07-14

  Marianne Räf
En enveten myra. Man hoppas
den tar sig ur den besvärliga
situationen...:) Håller tum
2013-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran