Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vita lår

Jag ville så gärna bli kär
Att förälskelsen skulle komma
lika enkelt som illusionen.

Vita lår
söker närhet
och jag föraktar dem.
Därför att jag inte kan stå emot
fast jag vet att ingen kan förälska sig
i vita lår.

Bygger upp en dröm
Vaknar i tomhet

Bara musklernas ömhet yttrar ett sanningens ord
om nattens förehavanden.




Fri vers (Fri form) av Maja Wijk
Läst 567 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-07-06 13:27



Bookmark and Share


  Rochester
Den här tycker jag är bra för att den är ganska understated. Snyggt och originellt med "vita lår" som metafor (?) - jämför med om det stått "trasiga hjärta" istället, vilket det brukar i nio fall av tio. De två slutraderna är underbara, inte minst rytmiskt, med ett dubbeltydigt "ömhet".
2013-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Maja Wijk
Maja Wijk