Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Också när du är borta är du där: jag läser dina lämnade brev, texter, bilder och du finns ännu och glädjer mig som förr, som alltid


Spåren av en vän

Så läser jag breven
jag sände dig en gång

så lägger jag dået
i högen av det aldrig sagda

i travarna av ord
som du skrev på kuverten


Det är alltid nu
även en dag i juli

när ditt rum är en sjö
där berättelserna seglar

och du går där
med manuskripten i handen

längs med stränderna
fulla av ekon

och ser mig
eller kanske inte


Dags att summera
dags för mig att söka

för att se dig
genom dagboksbladen

som du lämnat
för att jag skall slippa frysa

dags för att mötas
i ditt orörda rum

där allt är vatten
och en utsikt mot elden


Jag är där du är
jag seglar till veckan

med breven
hissade mot mastens topp

och du ser mig
eller kanske inte




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 361 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-07-06 23:22



Bookmark and Share


  Connie
Berörande text, sanslöst vackert skrivet!
2013-07-15

  aol
så väl och berörande skaldat här,
2013-07-09

  Eva Langrath VIP
Tycker om det fina anslaget i texten där kärlek blandas med sorg och längtan.
2013-07-07

  Carina Bendix
Väldigt vackert, speciellt raderna "Som du lämnat för att jag ska slippa frysa".
2013-07-07

  Jan Widströmer VIP
Vältaligt vackert.
2013-07-07

    ej medlem längre
Jag vill säga andlöst vackert
men det är mer än så
2013-07-07

    ej medlem längre
Outstanding

Bokmärks
2013-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP