Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vakendröm

Vi ägnade sommaren åt kärleken
Satt i solstolarna och lapade moln

Läste en bok och diskuterade livet
När kvällen kom klädde vi oss i
vita tshirt och blåjeans

Satt på stranden vid en eld med
evas gitarr och sjöng trasiga blueslåtar
Vi berusade oss med havet sanden
och smugglad absint

Och stjärnorna föll över himlen
och jag för dig

På en strand nära livet
i de sköra timmarna precis
innan ljuset återvänder

Där dog jag och föddes igen
Under din kropp som dolde
de bleka stjärnorna

Det var en början




Fri vers av Roger VIP
Läst 634 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-03-04 03:55



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Den här är jättefin, vackra poetiska ordval.
2010-02-26

    Erika H
vackert, målande
timmarna innan ljuset kommer åter är de bästa
du har ett flyt i dina texter som nästan känns svävande
mycket bra
erika
2006-10-07

  Dan Linder
Vilka bilder du målar --- nu måste det bli sommar SNART (eller så får jag åka utomlands)! Härligt Roger.
2006-03-04

  vissla
Där dog jag och föddes igen under de bleka stjärnorna

Fantastiskt fenomenalt
bokmärker!
2006-03-04

  Smultris
underbart vackert...
2006-03-04

  Hans w-art Westlund VIP
kärlek i ord. "smugglad absint" var en fin detalj.
2006-03-04

  Ord
Ja jisses Roger..

en sådan dag då man lugnt kan dö nöjd.. ;-) ..för att börja om..
oerhört vacker känsla rakt igenom texten.
några formuleringar fastnar jag för, rysandes av välbehag:

"Vi ägnade sommaren åt kärleken
Satt i solstolarna och lapade moln"

ååh..

"Där dog jag och föddes igen
Under din kropp som dolde
de bleka stjärnorna

Det var en början"

Mycket skön läsning !

Tack Roger !

/ Crister
2006-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP