Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En som finns

En far
en pappa
det är nån som finns
där
som lyssnar
ställer upp
på alla vis

Min far
min pappa
han finns inte
där
har aldrig funnits
har inte lyssnat
lyssnar inte
ställer inte upp

Några trevande försök
har gjorts
men
lova inte guld
och ge grus
om du vill räknas,
inte hos mig

Nu finns det flera
som önskar en roll
en morfar
som ställer upp
som lyssnar
som finns
där

Inget uppfylls
besvikelsen är stor
återigen
guldet blev grus
bittra tårar
sur eftersmak

Vem fanns där för mig?
Nån fanns!
en man
fantastisk
morbror
med hjärta stort
varmt

En morbror
som ställde upp
som fanns
där
i vått och torrt,
trotts allergier

Lyckan
över att ha haft en sån man
nån som fanns
där
som lyssnade
med värme
förklarade
och accepterade

Åldern
på männen
tar ut sin rätt
tiden är snart slut
sanden rinner fortare
i timglaset

Dom gråa håren
ålderns krämpor
orken
relationernas utveckling
och avståndet
har förändrats

Idag finns
en far
en morfar
som inte finns
en morbror
som finns
så långt bort

Här
finns en man
en man vi kallar
pappa
morfar
ett skal
fullt i grus
grusade förhoppningar




Fri vers (Fri form) av galen_kaka
Läst 211 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-07-11 21:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

galen_kaka