Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På ord och sak alltid glida!

Det sägs av riksdagsmännen
att vi är på väg!
Men vi undrar vart
vår väg skall leda
för från måndag till freda
vi som letar jobben, får bara ett: Nobben!
Då vore det gott att ha en säker plats
en sådan som riksdagsmännen har...

För hur det än går för landet
har de sina jobb alltid kvar
men våra blir bara dessvärre färre och en stor
förändring på jobbmarknaden, till det sämre vi ser
förtag läggs ner, så allt oftare numera sker!
Men när de nå´n gång till oss blickar ner
de säger: -Landet är på väg nu
för dig och mig du!

Deras ord är stora och vida
men bara på ord kan inte
vanligt folk leva och glida
och de bara fortsätter
och vi undrar alla hur länge
ska de på sina tomma ord rida...









Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-15 09:33



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Kanske är vi alla sovande journalister
bara har att jobba på vårt ister
eller politiker slumrar i våra sinnen
blott i värmen klädda i linnen
drömmen kanske vara ett dansbandklister?
2013-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt