Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skönt sittande i en fåtölj. Alla barnfamiljer sover. Grannar spelar reaggemusik som hörs på långt håll. Naturen vänder blad, och ser fram mot en ny morgondag. Och jag borde sova.


Nattliga tankar

Nu infaller natten

Naturen vill sova

Och kring smyger katten

Ser natten som gåva

 

Själv borde jag nattas

Ge vila för ryggen

Men någonting fattas

Och ej är det myggen

 

Jag borde flanera

Ta in atmosfären

Och inte planera

Kring byggmax-affären

 

Det är nått med driften

Att bygga en villa

Nyss  tegeltaks-liften

Rätt skoj med den pilla

 

Men det som förvånar

Det är själva kraften

Så starkt man den månar

Fast bullen och saften

 

Ju smakar som bäst i en vilstol i juli. Eller?

 




Fri vers av erkki
Läst 331 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-07-15 23:17



Bookmark and Share


  Alva Johnsson VIP
Starkt att kunna rimma
i sena nattlig timma

Med tonerna i bakgrunden
Du ändå fångar stunden
2013-08-02

  walborg
Härligt att läsa om nattliga funderingar
2013-07-16
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki