Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tur och retur till verkligheten!

Jag fick ett vykort med en bild
på djup grön skog med granar
och grön mossa som en matta.

Överst på vykortet stod det tryckt:
Välkommen till verkligheten!

Jag tog på mig skogsvandrarskor, åkte
till skogen, gick in på en liten smal skogsväg,
alltså rakt in i verkligheten och stannade till i
solgläntor där smultronen lyste rött... När gläntans
bär var avplockade klev jag in i bärsnåret bredvid för
att plocka blåbär, där fanns inte så många så jag gick
till nästa solglänta för fler smultron, så höll jag på
i nå´n timma. Då hade jag nog fått ihop en liter...
Det var fler som var med, de hade hittat nå´n liter
bär de också... Så efter kaffedrickning åkte
vi hem och kokade sylt av bären.

Nästa dag gräddade jag små plättar och
till den hade vi den nya sylten.

Då fick vi smaka på verkligheten också!
Och den smakade ljuvligt gott!




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-16 17:51



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Kan känna doften av smultron så gott med pannkisar som mina barnbarn säger.
2013-07-19

  Lars Hedlin
TAck för att du delar med dig ;)
2013-07-18

  Irene Åberg
Bästa Ewa-Britt
Dikt* Verkligheten
Verkligheten *Dikt
Smultron*Blåbär
Plättar*Försvinnande*
GOTT*
I.Åberg
2013-07-17

  Christine Sabel
Härlig känsla i dessa ord, kan känna smaken av blåbär...mmmmmm
2013-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt