Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Patti Smiths avlägsna fingrar

La la la la la landar
Det gör du precis
När jag lagt av
Andas in bommullslakan istället för syre
Vågar längre inte andas den vanliga samtalsluften
Än heller flämta ut min egen tills att någon hör

Vad skulle vi säga
Om jag blev lika stor som ni
Om jag kan dansa med mina ben
Och berätta om skogen
Och fönsterna och dumheterna
Om jag
Precis som ni
Blev hatad och analyserad
Och sedan prisad och återskapad
Jag vill vara
Precis som ni
Jag vill vara originalet ingen lika bra som

Jag vill låta förjävligt
Och skrika
Och gråta
Jag vill vara rörelsen
Min egen och folkets
Den feministiska bluesen
Rörelsen
Jag vill fladdra tills jag hörs
Jag vill vara det oslagbara originalet
Ingen blir lika bra som
När jag landat




Fri vers av sistergrace
Läst 326 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-18 01:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sistergrace