Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara en ek möter blicken

Det kunde varit värre

Minuterna fläktar ännu svalt

Fast döden lutar sig tyngre
följer hon rörelsen

Ännu hör hon till


Hon vet att hon inte äger något,
bara följer tillfällets vindar


Genom fönstret syns eken
hennes enda vittne


Det finns dagar som är bra

Fulla av tomrum
stör de ingen,
inte heller hennes tankar

Orden ligger oemotsagda,
lugna och stilla

Det kunde varit värre

Hon ser på den gamla eken,
ljus hittar fram mellan grenarna
spelar för henne
Knarrande tankar vandrar
Genom århundraden går de,
tålmodiga och långsamma
Hon hör och införlivar


Minuterna är trötta
Men de bär henne än

Fast döden är tung mot axlarna
bär de henne än

























Fri vers av bittemi VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-08-29 16:30



Bookmark and Share


  Minkki VIP
gripande, minst sagt
2013-10-17

  Anya VIP
Fantastiska metaforer:
Minuterna fläktar ännu svalt
Orden ligger oemotsagda
Minuterna är trötta

Jag läser och njuter!
2013-09-02

  Sanna i badet VIP
Som eken bär sin tyngd, bär hon sin. Så läser jag mellan raderna.

Fin liknelse.

Vacker dikt!




2013-09-02

  aol
stark vacker med en allvarlig tyngd som bär dikten så fint,
2013-08-29

  Bibbi VIP
Vemodsvacker.
2013-08-29

  ResenärGenomLivet VIP
Vemodiga toner, men mycket vackra...
2013-08-29

    ej medlem längre
som vanligt..
alldeles förträfflig!
2013-08-29

  Palett
Mycket fin text !!
2013-08-29

  Änglaögon
Berör på djupet, mycket fint!
2013-08-29

    ej medlem längre

väldigt vackert
och berörande skrivet ...
2013-08-29

    ej medlem längre
"Ännu hör hon till"
Mycket fint.
2013-08-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Sorgligt och myckert vackert diktat!
2013-08-29

    ej medlem längre
Fantastisk text
2013-08-29
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP