Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk platsen

tänk platsen                 gårdens enda träd
brödfruktsträdet med sitt bruna rassel
där under kronan under middagshettan

och trädets ljud det bruna ljudet              ett bryn
av rasselord med kanter vispar nerför stammen
in i örats gångar          bygger bo i den som sover
som vaknar låter orden komma     ut ur munnen
i en stråle på ett språk             ett skogsträdspråk

hur kan det låta med tungspetsljuden
klusiler och dentaler låter det som munnen 
full av småsten eller något stilla brus

 

2013-07-19

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Anita Westin
Läst 262 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-07-19 14:19



Bookmark and Share


  flygia
vaker OCH effektiv uppställning.

törs man använda det belastade ordet ”professionell”
om din diktning?
2013-07-23

    J. Herward

*lyfta *allt
2013-07-21

    J. Herward


Jag gillar hur du försöker- lyfa orden
och förkroppsliga dem, lite som språkets vetenskap. Alltför går ju tyvärr inte att begripa inom den lingvistiska ramen. Men det här bara älskar jag på något skruvat sätt eller högre intellektuellt plan som jag ännu inte utforskat själv!

Applåd! Till dig visa och kloka:)
2013-07-21

    ej medlem längre
överraskande utveckling till det bättre. fascinerande text.
2013-07-19

  Gerd Vading
Så annorlunda texten blev mot den jag läste tidigare idag.
Jag vet inte precis om den blev mer lättläst, men betydligt mer intressant.
2013-07-19

  Anya VIP
En originell och intressant text. För mig till ett annat land i tropiskt klimat....brödfruktträdet.
2013-07-19

  Anita Westin
Nu har jag ändrat på det grafiska (svårt på i-Pad, så det fick vänta lite). Jag är mer nöjd med denna version.
2013-07-19

  Marianne Räf
Din dikt förde mig till en plats
av skog och jord. Och, träd
är magiska. Ger oss, bl.a.,
frukter -- och papper att
skriva ner vår poesi o.a. på.

2013-07-19

    ej medlem längre
i min läsning är det rytmen och ljuden som bär texten. presens är rätt tempus. kanske en lite lugnare start som accelererar in i huvuddelen av texten kunde fungera? nu känns det som att texten har lite bråttom i början
ungefär såhär: tänk platsen / gårdens enda träd / brödfruktsträdets bruna rassel / där kronan...
för att på slutet bromsa in i slutraden
full av småsten eller stilla brus
?
2013-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin