Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skattungbyn

 

vidden av en skog, som breder ut sig
oändligt vasst, jag kan känna barren
hela vägen bort till horisonten över
bergen

och långt därnere vattendraget så kallt
att märgen fryser
gå där in i detta kasta sig med kroppen
före utför stupet som att språket griper

kring sig
skalar träden

jag står här uppe högt men inte högre än att fåren
betar mycket nära och ett djur som inte finns
på den här platsen

stirrar på mig hårt och länge
säger du är den som inte finns




Fri vers (Prosapoesi) av Anita Westin
Läst 235 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-07-21 15:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
får en svindelkänsla när jag läser den här, stupet påverkar. inledningsfrasen är kalasbra. placerar läsningen (tillsammans med titeln) på rätt plats. "hårt och länge" känns tyvärr lite opersonligt och märkligt i min läsning.
2013-07-23

  flygia
mycket spännande.
oförutsägbar, minst sagt.
2013-07-21

  Deva
Tycker mycket om den här texten, första strofen är lysande. Den är konkret men ändå fylld av nyskapande bilder och ord!
2013-07-21

  Gerd Vading
Dramatisk naturlyrik. Stark!
2013-07-21

    ej medlem längre
Skattungbyn, en plats med ett poetiskt namn som nu fått en fantastisk dikt. Riktigt känner platsen genom din miljöbeskrivning. Gillar skarpt.
2013-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin