Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Exil


Jag längtar efter ord
som kan bryta upp
denna mask av papier-mâché
av rubricerade händelser
ur ett tidigare liv
att en verklig sol ska
finna sin väg precis
som murgrönan i asfalten
eliminera tomheten
ur denna ruttnande vision
mina drömmar är flyktingar
som förtjänar en andra chans
klipp bort håglöshetens döda grenar
låt renare händer än mina
riva rädslornas torn
vars taggiga spira spetsar himlen


































Fri vers (Fri form) av J. Herward
Läst 841 gånger och applåderad av 36 personer
Publicerad 2013-07-21 21:52



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
en brinnande längtan efter något större än vardagen är
2018-03-28

    ej medlem längre
Delar den frusna ordlängtan och ser fram emot bokstavstö.
2018-02-21

    ej medlem längre
värd att följa upp, kunde bli en svit som vardera inleds med raden "jag längtar efter ord" men med olika fortsättningar. Något riktat till en bortgången vän, något till ett hatobjekt, något till den där gatstenen du alltid trampar på på väg till..., det du vill säga när du säger förlåt till en du sårat, eller minnet av, till centerpartiet, till Kristianstad jvstn,...

2015-11-23

  Fredrik Gaefke
Raffinerad och väldigt bra. Bravo!!!
2014-10-17

  Linda CH VIP
Mycket snyggt! Hela texten andas stark energi.
2013-11-07

  Maria Zena Viklund
skarpt o vackert
2013-11-02

  Robin V
Det här är verkligen perfekt poesi! Snyggt skriven, en utmärkt lek med ord, stor igenkänning och väldigt, väldigt berörande.
2013-10-25

    ej medlem längre
"Jag längtar efter ord
som kan bryta upp"

Och sen håller du texten, och dess bilder, inom dess ord. Snyggt.
2013-10-14

  Bodil Sandberg
En fantastisk skrivelse!applåd och applåd igen du
berör sannerligen stort!starkt mycket starkt!
2013-08-19

  dubbelve
"mina drömmar är flyktingar
som förtjänar en andra chans"

grymt bra skrivet!
2013-08-13

  Lasseman VIP
En stark talande text.. som alltid är du en fantastisk berättare och skrivare.. kram och massor av applåder förstås
2013-08-01

  Katinka VIP
Ditt språk är så vackert, du sänder svalor ur din exil, med poetiska budskap.
2013-07-24

  Lena Själsöga Keijser
du skriver
exilen

du rör vid
du berör
2013-07-23

    Dan Myrbeck
Talar till mej!
2013-07-21
  > Nästa text
< Föregående

J. Herward