Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1961


Springorna



Milslång

Det var här
igenom springorna
som hoppet avbröts

Milslång

Mellan ringlande taggtråd
stod barn separerade
ifrån blodet ifrån gudinna ifrån lamm

Milslång

trots att floden inte mättade
trots att trädkronan kvävde ljus
trots att vinden blåste eld

Milslång

I en utarmad grav
svepte den nya tiden revor
ur betong ur folk ur minne

M i l s l å n g




Fri vers (Fri form) av J. Herward
Läst 34 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-10-08 09:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

J. Herward