Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krigare utan vapen

Jag är själens soldat
men jag bär inga vapen
den strid som jag går
är för kärlek på jorden
nyckeln till frihet
vill jag ge till andra
en gränslös förståelse
kring de skrivna orden

Jag är själens riddare
utan galna korståg
en ödmjuk estradör
inga dragna svärd
bara odlingen av rosor
är den jag förmedlar
med kärlek och respekt
längs en fredlig färd

Jag är själens krigare
men vill inte strida
till attack vill jag gå
för folkets rätt
poesi för solidaritet
må alla få ta del av
fred och rättvisa
på alla tänkbara sätt

Jag är själens rebell
men vill inte bråka
det jag vill förmedla
står i kärlekens bok
jag vill gärna tala
i känslornas tecken
ty kärlek är för den
som är fri och klok




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 856 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-07-21 22:45



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Kärleksordens
riddare borde bli
Din titel Du som är
en så´n god
frihetsrebell!
Keep writning!
2013-08-23

  bumerang
Så fin!!
2013-07-24

    ej medlem längre
suveränt skrivet..
2013-07-22

  Eva Helene VIP
Glad att sådana som du finns och just du är värd all respekt som människa och poet!
2013-07-22

    ej medlem längre
vackert
2013-07-22

  Sofhia Wirström
underbara rader
om kärlek
så som den borde vara
alltid

2013-07-22

  agneta pichler
Bokmärks

För
kärlekens budskap
till med mänskligheten
2013-07-22

  Angel of love
Kärlekens kämpe!
2013-07-22

  ResenärGenomLivet VIP
Kloka ord om hur det alltid borde vara...för friheten och kärleken!!!
2013-07-21

  Marianne Räf
Fint om frihet och kärlek..
2013-07-21

  Carina Bendix
Helt underbar dikt!
2013-07-21

    ej medlem längre
Fint poetat om kärleken som alla människor borde få känna sötman av
2013-07-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO