Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I klockors rike

Över ängars harmonier
en sommarens vals
det bjuds till melodier
och älvors sköna steg
musik i atmosfären
klingar på sin sträng
vinden så behaglig
när blåklockorna neg

Ett rike längs vägen
till kärleksatmosfären
där syrsorna spelar
till blåklockors klang
en sång om det goda
ur naturens skönhet
som vinden för med sig
från en ovanlig talang

En väg genom skogen
längs somriga ängar
tacksamhetens stund
vid blåklockans lid
gruset som knastrar
ett ljud så behagligt
där stillheten råder
och bjuder sin tid

Djup rosa är molnen
som far över himlen
julikvällens skimmer
där blåklockan står
toner från naturen
blir fridens orkester
den tar sina vingslag
och lämnar sitt spår

Bort flyger tonen
och nya hörs komma
där blåklockan niger
och kvällen är ljum
njutbar är tonen
vid blomman för dagen
vacker och rofylld
naturen blir stum




Bunden vers av ULJO
Läst 605 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-07-22 00:07



Bookmark and Share


  Nina.H
Vacker naturromantik av
bästa sort.. underbar poesi!
2013-08-01

  Siggesdotter
Så fint du skriftat om klockors rike
vart finner man dess like?
2013-07-31

    ej medlem längre
Lika vackert som en skön sommarkväll.
2013-07-28

    ej medlem längre
Fint diktat om blåklockorna och det vackra i naturen.
2013-07-23

  Maj-Lis VIP
Vackert...känns som jag vill sjunga den
2013-07-22

    Mia Sedvall
Fin musik i mina öron, tack:)
2013-07-22

  Daniela I
Underbart fint somrigt
2013-07-22

  Sofhia Wirström
vackra rader
om naturen så
magisk
underbar
vacker på alla sätt
vi andas i takt med
naturens rikedomar
2013-07-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
B lå klocka
L juvlig se, plocka
Å ingen kan som den
T ill natursyn en locka!
T ack för skön text!
*****************
2013-07-22

  agneta pichler
så härlig underbar frid
att läsa dina dikter
2013-07-22

  Angel of love
Vackert naturskönt.
2013-07-22

    ej medlem längre
Vilken vacker naturdikt, bokmärket är självklart.
2013-07-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO