Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TÄNK OM

Livet är alldeles för kort
inte på långa vägar så långt
Som vi i ungdomen trott
nu är det i ångerns tankar trångt

I karriärens jagandes egoism
glömde vi allt på empatins väg
Vi utsatte ovetande vårt liv för vandalism
trampade på allt som kom i vår väg

Att leka med våra barn glömde vi bort
vi skaffade dem bara, som ett självförverkligandets brott
Många arbetskamrater blev skjutna med förtalets skott
vänner utnyttjade med vänlighetens lott

Pengarna blev vår nya allsmäktige Gud
mer mer och mer ville vi ha
Djävulen försåg oss med nya bud
i pengarnas namn blev vi inte bra

Nu när vi vandrar nära dödsskuggans dal
och inser att vi inget av värde har kvar
Kliver ångern in i oss med ursäktens tal
av rädsla för döden som soldaterna i skyttegravarnas grav









Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-22 12:11



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så tänkvärt.
2013-07-22

    ej medlem längre
Så sant så, bra skrivet.
2013-07-22
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP