Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stensnidaren



tomt
är



livet



älskade
jag drömmer dig

in i
mina händer


ditt uttryckslösta
ansikte



hedblåsaren


står vid klippornas
rand


havet slår
på pukan den stora
dånar

klippornas öppnade hand


vindar
ökar

skum
vita anemoner
yr i vinden


piporna vikes
säcken bär

hedblåsaren

tätt till bröstarm


skymtar


berget
släpper ut
sitt långa vattenhår


pärlande

gnistrande

vattenmoln stiger höjder


hon sitter
i grottan


dold av
vatten


läser stenar
nynnar
väcker eld

örter
ryker

hon skådar ansiktet

väntan
bär


aldrig sinad längtan


älskade
jag drömmer dig

in i
mina händer


han snidar i sten

med händer
blå


kvinnan han älskar
ur rubinglöd




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 228 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-07-23 17:25



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tycker om denna!
2013-07-29

    ej medlem längre
"hedblåsaren
står vid klippornas
rand"
Mäktigt.
2013-07-24

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Jag vet ingen som kan skalda som du
Du förmedlar något obeskrivbart...bara detta...:

"berget
släpper ut
sitt långa vattenhår


pärlande

gnistrande

vattenmoln stiger höjder "

Hur kan ett vattenfall vackrare beskrivas. Du ser naturens själ. Du sätter ord på.. som är nya och ändå så igenkänningsbara..

Minns du hur jag drömde en gång för några år sedan, att jag gick in på ett apotek och där låg dina dikter på en bänk tryckta i små böcker..
Talande..:)

Tack


2013-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser