Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hypotenusan

jag trodde inte hon var
den längsta sidan i en rätvinklig triangel
möjligen en omkrets eller kanske en radie
felet låg i min föreställning
om den mänskliga naturens möjligheter
utanför det matematiska landskapet




Fri vers (Modernistisk dikt) av Anita Westin
Läst 321 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-07-24 15:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
rolig! Matte är inte kul alltså......
2013-07-25

    ej medlem längre
härlig matematik..
2013-07-25

    ej medlem längre
fin blick för orden. rolig dikt, det ser man inte så många av. den här sätter jag upp på anslagstavlan på jobbet
2013-07-25

  Gerd Vading
Det är klart att hypotenusan är en hon, det hörs ju.
Visst är det märkligt att man kan ha en känsla för olika matematiska begrepp. Kilogram eller kilopond ger olika känsla i kroppen.
2013-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin