Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har aldrig varit något annat än en fästning

jag önskar ofta att jag tappat i djup
att jag inte varit detta uråldriga slott
med alla lönndörrar och katakomber
jag önskar ofta att jag varit en å
en liten och nätt, skvalpande ovetande

men vet ni?
jag är så trött på dessa vattenmetaforer
jag har aldrig varit något annat
än sval, mörk jord och barrträd
mil efter mil av orörd snö och is

jag har aldrig varit något annat
än en fästning; stenig borggård, vallgrav
ljuslyktor som eldflugor i korridorer
sprakande öppna eldar, stora ekande salar
och dessa långa, mörka källargångar




Fri vers av 99knivesinside
Läst 154 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-27 08:57



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Mycket skickligt och
ett inkännande djup.
Starka bilder... livserfarenheter?
En sorts meditativ berg-och-dalbana.
Eloge!

Men det finns både de som utforskar utåt och de som utforskar inåt.
Och så vi som går både och, för att hitta en balans däremellan, för att lära oss vattnet måste vi sätta både roder och mast.
2013-07-27

  träsnidaren
Igenkännande och mycket vackert formulerat.
2013-07-27
  > Nästa text
< Föregående

99knivesinside