Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

han sa att han funnit ett fragment

 

i Venedig går köpmannen hand i hand
med Albinoni som inte fått sitt morgonkaffe
surt sa räven O
tagelskjortor skaver vet du inte det
semaforerar duvorna på trottoaren
karnevalen är snart ett minne du
helst vill glömma
ingen glömmer det du inte skrivit
och fragmentet finns bara i herr
R:s fantasi

2013-07-27

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Anita Westin
Läst 234 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-07-27 16:30



Bookmark and Share


  Gerd Vading
Tack Anita!
Musiken känner jag mycket väl till, men inte historien bakom den.
2013-07-27

  Anita Westin
Remo Giazotti är herr R. Den man som hittade på myten om Albinonis adagio. Han påstod sig ha funnit ett fragment och återskapat stycket. Det fanns inte något fragment, det var RG som komponerade det! Till saken hör att han var 1900-talets Albinonispecialist och mycket betrodd i ämnet! Köpmannen var Albinonis pappa. Jag brukar inte ge så långa förklaringar, men just i det här fallet roar,det mig att göra det. :)
2013-07-27

  Gerd Vading
En text att bli nyfiken på.
Vem är herr R och vad är det han funnit?
Så går mina tankar om denna spännande text.
Kanske är jag för obildad för att förstå.

2013-07-27

    ej medlem längre
bitterljuva
kakafånier
2013-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin