Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett år. Dig tänker jag på så ofta.


Tankar vid vännens bädd

Hjärtats rytm i berg och dal
såg jag på en grön display
vid din säng, i denna sal,
som ett avtryck utav dig
i ett sjukhus, vitt och kalt,
vid din sida, vid din kropp,
i en sömn du inte valt
och jag hade ännu hopp.

Du var där, jag höll din hand,
ordnade ett spretigt hår
talade om Havängs strand
läste om en gullvivsvår
såg på dig - du var så trött
såg och mindes andra dar
Du var vännen som jag mött:
du, min vän, var underbar

Sjukhustystnad, sond och dropp
i poetens aftonstund
Var din själ där, i din kropp
var du i din askskogslund?
Hörde du mig, kära vän,
genom sömnens dimridå
Det funderar jag på än
- kände du igen mig då?

Hjärtats bild i svart och grönt:
hjärtat i en annan dag
då när solen lyste skönt
och vi satt där, du och jag,
på en sten vid havets strand
vid en eld i tidens mitt
Och jag höll ännu din hand
och ditt liv var ännu ditt.







Bunden vers (Rim) av Peter Olausson VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-07-27 21:38



Bookmark and Share


  Lärling
Mycket fint och berörande!
2013-08-01

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Gammal dikt med gammal form
klädd i nya ord
så förlöper människoliv i gammal form
med ständigt nya variationer.
Du
skär igenom tidlösheten, till mitt
nu.
2013-07-28

  Carina Bendix
Väldigt bra skrivet!
2013-07-28

    ej medlem längre
En sådan här otroligt bra dikt förtjänar en klipsk och välformulerad kommentar, men jag gör inte dig rättvisa med ytligt pladder, du är SÅ glänsande unikt bra!
2013-07-27

    ej medlem längre
Mästerverk. Helt enkelt mästerverk. Bokmärks och applåderas
2013-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP