Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hollywood

Vi gjorde en Hollywood, Nefertiti
när du följde mig till tåget, rädd och ensam som jag var
du kysste mig adjö, Nefertiti
med din röda mun
mjuk och våt och underbar

Du gjorde mig så lycklig, Nefertiti
så påtänd, upptänd, glad
när du stod där på perrongen
med din temössa så gnistrade
dina ögon som ett barns

När vi åkte spårvagn
och du la ditt ben över mitt
skimrande, sprallig och glad
med dina ögon som hos ett barns

Med dina ögon som ett barns, Nefertiti
och jag flätade ditt hår
och jag grät och sa att jag älskat dig länge
älskat dig som ett barn

Vi gjorde Hollywood, Nefertiti
och du var det vackraste jag sett
när du följde mig till tåget
sjuk och ensam som jag var

När du log med hela kroppen
log med dina stora, runda ögon
dina ögon,
som ett barns...




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 199 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-08-01 11:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint flyt i texten
2013-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman