Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med ögon att drunkna i


Ljugarbänken
där högt och lågt blandas
saltstoder som vi blivit
vi som tappat fart
vi som vuxit fast
tänker mest på ruset

Sitter och låter tiden gå
hälsar på nån
lite flyktig bekant
ett par ord om vädret

Men inuti brinner det
en eld som inte nån kan släcka
en längtan
att ge sig ut på vägen igen

Vara en modern luffare
en skugga på vägen
mot den grå asfalten
E4:an
som lovar så mycket
men orkar inte riktigt
orkar bara sitta här
morgon efter morgon
året om

Pratar lite genialt
komma med några dumma skämt
väntar på att nån ska komma
en ängel
med ögon man kan drunkna i




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 392 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-03 15:02



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Tack hoppas ängeln kommer, en sådan längtan
2020-04-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Vad roligt att du är tillbaka med dina fina texter! Jag har undrat ibland om du fortfarande skrev. Du är verkligen en enastående poet!
2020-02-03

  KattenKin VIP
Tycker om den här, det är så mycket du. Älskar dig!
2020-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman