Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vädersol


Osaliga drömmare
Du borde drömt bark och näver
istället för ljus och vind

Början var allt ett sorgligt stycke
du bara inte visste hur man skulle spela
Men glädjen fanns där, utan gräns
och gick från hand till mun
Tiden var det kalkbrott
där guckusko och jaspis brann

Osaliga drömmare
Du borde fällt träd och huggit sten
istället för att väva gräs och vide

Mitten var en cirkus utan namn
en fars utan dess like
Och blommorna du plockade
på Neptuni ängar
blev till slagg och dynga
innan morgonen förrann

Osaliga drömmare
Du borde gett dig av
och funnit nya hamnar
istället för den vik som växt igen
Din barndoms utopi
som landade i storm och regn
på månens mörka sida

Men på slutet av resan
ska det nog bli fint igen

Osaliga drömmare
Du borde läst sagor
istället för att dricka eld
Du borde gått ut i skogen
plockat ljung till din vän

Du borde sparat
något till dig själv...




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 261 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-02-03 15:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Njuter..Ser fram emot att läsa mer sen..
2020-02-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart vackert och berörande diktat! Jag njöt!
2020-02-03

  KattenKin VIP
Jag har sparat något åt dig Mikael, dina handskrivna dikter, dina original, dina originella och vackra poem, och lite av min tid till att lägga ut dessa sparade dikter på nätet för andra att läsa så du får spara på dina krafter.
2020-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman