Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du ?

Dina tunga bröst, Nefertiti
dina tunga bröst mot mitt bröst
och jag viskar och undrar
hör du också kärlekens röst

hör du också kärleken sjunga
dansa i ditt vilda blod
eller är det bara jag som är tokig
förälskad i en illusion

säg, är du bara min musa
och jag ditt lilla tidsfördriv
ser jag inte dig som du är
bortanför alla rim ?

Eller hör du också kärleken sjunga
som när solen går opp
och strålarna blandas
mot svetten på din kropp

När strålarnas blandas
och det åter blivit dag
blir du då kall och nykter
och slutar vara till behag

när du går till verkligheten
och lämnar mig i dröm
tänker du ändå på mig
att jag varit stark och öm

eller går du bara vidare
mot nya äventyr
och lämnar mig i frågor
om sånt som dig inte bryr

eller finns jag kvar hos dig
när du reser härifrån
lämnar mig att undra
ifall du är en ängel
eller en demon

Dina tunga bröst, Nefertiti
din tyngd mot min
släpper du din rädsla då, Nefertit
öppnar du och släpper mig in

släpper du mig in till livet
in till dödens heta rum
eller låter du mig vänta
och du förblir ett olöst
mysterium

Och när jag ska till att berätta
hur mycket jag älskar dig
har du redan gått till en annan
någon starkare än mig

Ja, du leder och jag följer, Nefertiti
följer dig som en skugga följer din kropp
följer dig in i gryning
som en man utan hopp




Bunden vers (Rim) av Mikael Ekman
Läst 213 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-08-03 20:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman