Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kort natt...lång katt... även ganska lång näsa


Ur ett liv 3 (reflexioner mellan tidigt och sent)

Jag vaknar alltför tidigt.

Hör automatdammsugaren gå fram och tillbaka snubblande och enfaldigt i korridoren. Suckar..

Ska gå ut och klaga. Så hänsynslöst av honom att städa klockan 6. Inte ens på hotell...

Sträcker på mig Det är tyst. Helt tyst. Var det en dröm?

Katten rör sig försiktigt och sträcker sina framben förbi min morgonrock på stolen. 

En strumpa faller ljudlöst ner.

Då hör jag regnet som öser ner utanför fönstret. Vedförrådets plåttak genljuder orytmiskt. Svajande ljud.

Sätter mig upp och försöker få ordning på min stela fot. Kisar under hissgardinen och ser att utemöblerna står kvar men parasollet har vält.

Senare åker vi till byn och provianterar mellan skurarna.

Solen värmer igen. Men åskan är förbi och luften frisk.

Jorden har redan druckit upp det den fick i natt.
När jag plockar av dagens hallon tänker jag på finlands president, och fnissar.

På vägen från hallonlandet går jag förbi min kära lönn och ser att den har fått stora gula näsor.
Lång näsa åt alla som tror sommaren ska vara länge än.

Lång näsa

***




Prosa av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-08-01 19:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En strumpa faller och världen står still.
Full-KOM-ligt genialiskt! :-)
2013-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP