Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att från fulländad besvikelse och sorg få möta sig själv och dig...


I de bästa av världar kära...



Är vi två astronauter som befinner oss på olika planeter, du och jag? Är det så enkelt att vi befinner oss i två helt skilda världar? Eller är det så att vi trots vår fel och brister befinner oss i ett, att vi är ett. Ett enda äkta ett…

Vi har levt på skilda planeter men ju äldre vi blivit desto närmare varandras planeter har vi kommit, du har utvecklats på ditt håll och jag på mitt och det har blivit bra trots allt. Vi är båda överlevare av rang och vi har lärt oss att leva med den egenskapen, just i denna egenskap är vi ett, här vi lika du och jag, här är vi ett äkta ett…

Du genom att ständigt kämpa tillsammans med din sjukdomsbild och jag ständigt kämpande med min sjukdomsbild, vi är båda offer av samma tillstånd, tragiskt kanske, men det är en sanning, det är sant, det är vår verklighet. Så detta kan vi ledigt sjunga ut i en duett och tro fulländat på vår sång…

Vi…

Du och jag ska lära oss och leva efter att ständigt vara i utveckling, att aldrig stanna upp och tro att det är lugnt, det är aldrig lugnt, beteende kommer alltid att finnas inom oss, vare se vi vill eller inte. Vår omgivning, våra nära och kära kommer alltid vara vår spegelbild.

Du och jag…

Vi är varandras spegelbilder, oavsett vart i spegeln vi tittar så reflekteras vi och vårt gemensamma ursprung.

Vi hör ihop du och jag… jag vet det nu…

Älskar dig




© Får endast kopieras och användas i samtycke med upphovsman Peter Nyhlin




Fri vers (Fri form) av Peter Nyhlin
Läst 208 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-08-01 14:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Nyhlin
Peter Nyhlin