Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ordförklaring

 

 

i olika fåror genom landskapet
- där fanns parallella sträckor -
forsade de fram
tog olika riktningar
olika omvägar

 

vid en specifik punkt
berörde de varandra för att åter
efter en bestämd sträcka
gå åt skilda håll

 

de hade endast stannat upp en stund
för att byta vatten med varandra

 

bifurkation:

gaffelformig tudelning; flods förbindelse med annan flod genom sidoflöde

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Anita Westin
Läst 274 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-08-01 16:24



Bookmark and Share


  Ergo Summa
Det här hade kunnat betyda allt. Det är stort och samtidigt så litet. Djupt och ändå så naturligt slätt. BRA!
2013-08-18

    ej medlem längre
kul! en given paragraf i Encyklopedia Poetica, där varje gängse uppslagsord inte förklaras, det gestaltas. Borges hade gillat det här.
2013-08-02

  Madeleine Richter
Jag gillar det sakliga i dikten, det kongeniala flödet
2013-08-01

  Gerd Vading
Nu fick man lära sg ett nytt ord igen.
Bifurkation skulle kunna ha varit titeln på dikten.
2013-08-01

    ej medlem längre
Flödande finess.
2013-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin