Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text från ett minnenas då - och om en skald från det riktigt gamla Rom, med sin berömda "handbok" i erotik från år 2 e Kr


Om att älska

Jag valde dig - du lockade!
Jag tog dig ömt i handen
med lusten till dig pockande
bar jag dig ner till stranden
till kaffekorg, till filt i sol
och allt var nu, och göken gol
i fagra sommarlanden.

Du var så mjuk och doftade
av kärlek, spänning, saga
och vi var där och softade
- så syndigt då att klaga!
Jag öppnade dig så till slut
Du bad mig: "se mig, läs mig, njut
jag finns för att behaga."

Så mötte jag Ovidius
en sommardag i livet
- om kärlekskonst i sus och dus
och fast antikt beskrivet
var lusten tung i raderna
från läppar ner till vaderna
i mötet kvinnogivet

Jag följde rytmens lätta fot
till romerska arkader
till smekningar och lustans bot
poetens serenader
och kärlek då och kärlek nu
var ständigt detta enkla Du
och ständigt parcharader

Ovidius - din erotik
var också min den dagen
Du gjorde kärleken publik
och skrev ner älskogslagen
om blick och möte hud mot hud
i Adamskläder, Venusskrud
om heta andetagen...

Jag slog ihop din kärleksbok
när dagen var till ända
och knappast var jag mera klok
men stjärnorna nyss tända
Jag gick till mitt med liv och lust
och tänkte bara: "undrar just
när någonting skall hända..."
och drömde





Bunden vers (Annat versmått) av Peter Olausson VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2013-08-03 21:53



Bookmark and Share


  Minkki VIP
jag läser dina texter i baklängesföljd, får här en antydan om var du tagit avstamp i de senaste störtsköna texterna - svingar min obefintliga hatt i reverens för ditt poetiska rimsmide
2013-08-19

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Hurra, när du kom till raderna och vaderna hämtate jag en tändare så jag kunde göra en tänd vågen på slutet. Jag läser den högt förstås
2013-08-09

    ej medlem längre
Jag ser att du är en skald av värsta sort. så skriv en versmått i din erotik också, fint skrivet och så vackert sagt om Roms ande
2013-08-09

  Rozsi.kovacs

En fantastiskt bra text
2013-08-09

    ADI Nehlin
vackert, vackert
2013-08-04

    ej medlem längre
Ja det var grejer det här :-)
2013-08-03

  Ingela Svenson VIP
Vackert, fyndigt roligt att läsa och oerhört snyggt skrivet!
2013-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP