Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du tillhör oss alla

Käre bror!
Du som äger molnen
Jag skriver till dig
från Månen
Jag ska tänka på dig
för du tillhör oss alla

Och tanken, käre bror
finns där
att ta reda på
om du finns här
något att förstå
en gåta
att grunna på
när nätterna blir kalla
och om vi ska falla
så tänker vi på dig
för du tillhör oss alla

Världens vishet
och korsets dårskap
samhällets
bottenskrap
går i gåsmarsch
fulla av medicin
billigt vin, amfetamin
och sorgerna alla
de ropa och skalla
mellan öde höghus
för du tillhör oss alla

Och ljuset, bror
Vad gör vi av ljuset ?
Som bländar så
att det är svårt att gå
ensam över heden
in på den smala leden
där stjärnor ska falla
på dig, käre bror
att önska på
för du tillhör oss alla...




Bunden vers (Rim) av Mikael Ekman
Läst 270 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-08-05 14:02



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
inte meningen bokmärka. blir zså ibland för mig då jag vill kommentera. tänkte bara s'äga: vacker dikt.
2013-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman