Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den som sova

Den som sova
njuter av sin sömn
Den som sova
är del av en dröm

Den som sova
Ser inte sanningen
Den som sova
missar handlingen

Ser man inte sanningen
är sömnen ljuv och öm
Om man missar handlingen
så är nuet's obehag en törn

Historien skriver segraren
I testosteron fyllt välbehag
Men av förloraren's sanning
Där syntes intet av.

En cirkel är 360 grader
mänsklig syn är 300 mindre
Höka runt omkring dig
så ser du alla hinder

Ser man blott åt ett håll
är bilden vag och skev
Som politikernas valfläsk
ingenting utav det blev.

Den som sova
vill säkert ha lugn och ro
Den som sova
agerar oftast i god tro

Men får då oftast betala mycket mer
För att hen inte orkar kring sig se
Så lita ej på det regeringarna sagt
för de fördjupar hypnosen ännu mer.




Fri vers (Fri form) av Johan Brodd
Läst 289 gånger
Publicerad 2013-08-04 11:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Brodd
Johan Brodd