Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Främmande land

Kommer ihåg somrarna
när man var barn
då fanns det plats för alla
Men nu blåser det
från hjärtan kalla

Är en flykting
i mitt eget land
Öga för öga
tand för tand

som kalhyggena
som mejas ner
när dom växer upp igen
Men fågeln bakom stocken
ska flyga igen

Vägen
blir meningslös
om man inte har något mål
Bara en tomhet
själen full av hål

Är en flykting
från ingenmansland
söker ett hjärta
söker en hand

Men goda hjärtan
växer inte på trä'n
Som fågeln prålar
bara fän

och flyktingarna
får gömma sig igen
Men fågeln bakom stocken
ska flyga igen

Ljudet av en syrsa kan vara svårt att höra
Men åt ljudet av din dumhet
kan jag inget göra

För du är så dum
att du tror
att den andre är din fiende
om han bor

i främmande land...




Bunden vers (Rim) av Mikael Ekman
Läst 156 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-08-05 15:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman