Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en minne i back spegen

jag joggade på förmidagen full av glädje i alla
sinnen av det vackra vädret fåglarnas sång och
vinden och fjärdilar blommor myror ja allt listan
kan göras lång av saker som ger mej glädje på
sommaren den är fylld av skönhet och gör mej
levande i denna miljö även fast min frihet är
begränsad så finns skönheten där och det är
många som jag har sett som inte uppskattar
naturens skönheter dom ser den inte ens i
friheten piskade av stress för att hålla
vardagliga rutiner och inte bli sena för då
rasar all planering en del ser man springa
till buss eller tåg för dom har försovit sej då
man blir utbränd utan varia Chon av stressen
i ett ständigt återkommande mönster när dom
kommer i fatt tåg eller buss så sitter många
tysta eller läser tidningen eller tittar på
reklam skyltarna i taket eller sms eller
spelar något spel i telefonen men varför
är det ingen som säger hej till varandra
eller talar komentera vädret eller tvista om
något i från tidningen eller diskutera frågan
jag förstår inte riktigt varför det finns säker
en del som har åkt buss eller tåg pendel tåg
och sett varandra i flera år utan att tala till
varandra eller ens veta vad dom heter nästan
ingen ler bara en transport med tystnaden i
från mäniskan tillomed ljudet i från pendelns
gnisslande bromsar och den data styrda röst
som bekräftar destinationen är så levande i den
vagnen jag åker med jag känner sorg och
desperation ut av antagligen många som har
svårt att få i hop det med mat och kläder till
sina älskade barn även fast dom springer sej
utbrända i panik för att få hop till hyran och
här springer jag i solen efter muren och delar
naturens under stora som små och ger mej
glädje efter som alla lika är lika mycket värda
för mej när det gäller naturen




Fri vers av den nakna poeten
Läst 169 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-05 21:44



Bookmark and Share


  den nakna poeten
hej tack för att jag fick låna dina ögon
det jag skriver om här är min egen
uppfattning och känsla baserad på min
egna erfarenhet hur jag uppfattar dom
här spöktågen för mej är det en jätte
konstig känsla efter som jag är så full
av liv och för pensionärer så tycker jag
att man ska följa Tjeckoslovakiens ideal
och skatte befria pensionerna och drogerna
och alkohålen ska den enskilda individen
bestämma skälv om han vill nyttja substanser
det brukar ofta handla om skälv medicinering
grundat få fysisk smärta eller tråkiga minnen
för att bedöva dom känslorna som gör ont
och plågar en men jag är färdig på den vägen
tack för din kritik jag uppskattar den mycket
2013-08-05

    ej medlem längre
Nja. Läste genom detta.. Du är en mycket ärlig och rak person.. Men samtidigt ! Vi som är pensionärer och håller oss ifrån missbruket klarar oss.. Även om det är på marginalen..

Så! Det är väl där vi borde börja?
2013-08-05
  > Nästa text
< Föregående

den nakna poeten
den nakna poeten