Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrattet helar...

Att få skratta gott flera gånger om dagen
sägs bota mycket och oron i magen
och när man gör det händer det också
något gott med ansiktsdragen...

Och det bästa kallas ett förlösande skratt
det suddar bort alla små misstag utan debatt
då är det bara att sen gå vidare och svänga sin hatt.

Och finns det något som smittar som en skrattsalva gör
den kan ju till och med få den suraste på gott humör
för när den skrattarna hör
den stämmer in i samma kör
och säger, jag tror jag har fått gehör!

Men det värsta är nog att det bästa skrattet är ju
det som man försöker hålla inne, inte får släppa ut nu
när man sen gör det spricker man bara, jag som du!

Man skulle ha fått släppa ut det direkt
men då hade det väl fått en så´n effekt
att folk hade sagt fy sjutton så fräckt
att ni inte visar nå´n respekt...

Men när det förbjudna skrattet slår an
då gäller bara ett minsann
möt aldrig nå´n annan skrattares blick, trick
blunda, titta inte dit, om du vill hålla
skrattet i schack, annars säger jag bara ack...
















Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-08-07 19:28



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA en stor sanning du förmedlar här ;)
2013-08-08

  Rise Little One
Skrattmedel finns alltid att hämta hos dig :)
2013-08-07

  Ritva
Bra rubrik!fin rytm och bra innehåll.
2013-08-07

  träsnidaren
Underbart!
Jag skrattade själv under läsning.

Svängigt!
2013-08-07

    ej medlem längre
Vilken härlig text!
2013-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt